Doğal taş özelliklerine, cinsine, çeşidine ve onu oluşturan minerallerin bağlanma şekline göre değişiklikler gösteren, her türlü malzeme ile kombine edilebilen benzersiz bir malzemedir. Doğal taş sağlığa zararlı hiç bir madde içermez. Yanıcı değildir ve zehirli madde içermez. Her mekânda güvenle kullanılabilir.
Doğal taş bir yapı malzemesi olarak kullanılmak üzere doğada neredeyse hazır halde bulunmaktadır. Sadece taşı ocağından çıkartmak ve işlemek için diğer inşaat malzemelerinden daha fazla özen ister. Çoğu yapı malzemesi zamanla bozulup çirkinleşirken, doğal taş eskidikçe bozulmaz aksine güzelleşir. İyi bir restorasyon ve temizlik ile en eski ve antik taşlar bile ilk günkü gibi güzel görünür. Hesaplandığında doğal taş suni tüm malzemelerden çok daha ekonomiktir.Temizlenmesi ve korunması için gereken maliyetlerde aynı oranda çok düşüktür.
Tuğla, kil ağırlıklı bir çeşit toprağın kalıplanıp yüksek ateşte pişirilmesiyle elde edilen bir inşaat malzemesidir. Tuğla kullanımı çok uzun yıllara dayanmaktadır. İlk tuğlalar hammaddeleri güneşte kurutularak elde edilirdi bunlara kerpiç adı verilirdi.
Tuğlalar, ucuz ve kullanışlı bir inşaat malzemesidir. Günümüzde modern teknoloji ile donatılan fabrikalarda, istenilen boyutlarda, istenilen özelliklerde ve değişik amaçlar için üretilen tuğlalara makine tuğlası denilmektedir. Bu tuğlalar, makine, klinker, kaldırım, ateş, cephe, sinterlenmiş, baca ve dekoratif isimler altında incelenecektir.
Tuğlaları yapım yöntemlerine, delik durumlarına, basınç dayanımlarına ve birim ağırlıklarına göre gruplandırılması yapılabilinir; Klinker tuğlaları, delikli olup olmadıklarına göre, Sinterleşmemmiş tuğlalar, delikli olup olmadıklarına ve delik durumlarına göre, düşey delikli tuğlalar, delik kesit alanlarının üst yüz alanına oranlarına göre, yatay delikli tuğlalar, hacim ağırlıklarına göre gruplara ayrılmaktadırlar.
Şekli ve dokusu en uygun yüzlerce doğal taş seçilir ve yüzeylerindeki dokuyu tüm ayrıntılarıyla verebilen bir yöntemle kalıpları alınır. Kültür taşları bu kalıplara dökülen ve ana maddesi çimento, ponza ve kumdan oluşan bir karışımla üretilir. Bu karışımın üretim esnasında doğal renk pigmentleriyle hassas ve karmaşık bir yöntemle boyanması, yoğun bir iş gücü gerektirir. Ancak bu zorlu çalışma, doğayla yarışmak için tek yoldur. İşte, Kültür taşının inanılmaz doğallığının sırrı, bu zahmetli işlemlerde saklıdır…
Kültür taşı, doğal taşlardan çok daha hafif olması, düşük maliyeti, kolay uygulanabilmesi, kalıcı renkleri ve ısı yalıtım özelliğiyle ideal bir kaplama malzemesidir. Kültür taşı, çok sayıdaki doku ve renk seçenekleriyle üstün özelliklerini birleştirerek, hızla doğal taşların ve diğer cephe kaplama ürünlerinin yerini almaktadır.
Kültür taşı; dekoratif taş yada yapay taş olarak da bilinmektedir. Cephe ve duvar kaplama taşı olarak kullanılabilir.
Yüksek kalite ile üretilen Dinler Çatı Sistemleri, yeni mimari taleplere hem orijinal hem de estetik duruşu ile tam uyumludur. Ergonomik yapısı ile mimari yapılara yaratıcı çözümler sunmaktadır.